• Suomi
  • English
  • Русский

TUNTEMATTOMAN POLKU

Opastettu kierros Tuntemattoman Polulla la 23.2.2019
Tule kulkemaan oppaan johdolla Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljille! Talvisessa metsässä eläydytään elokuvan tunnelmiin ja palataan tuttuihin repliikkeihin.

Lähtö Bunkkerimuseon pihalta klo 11.15, retken kesto noin 2,5h. Suosittelemme varustautumaan omilla suksilla tai lumikengillä. Retken jälkeen Bunkkerimuseolla mahdollisuus paistaa omia makkaroita nuotiopaikalla, katso Ajankohtaista > Ulkoilupäivä Bunkkerimuseolla. Opastettu retki on ilmainen ja kaikki ovat tervetulleita mukaan - myös koirat!

Tuntemattoman Polun aloituspiste
Virolahden Bunkkerimuseo (Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja) tai puolivälissä reittiä sijaitsevalta Salpaparkilta (Salpalinjantie, lähellä E18-tien ramppia nro 86). Suosittelemme reitin kulkemista vastapäivään, mutta matkan voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa.
 
Reitin pituus
Pituus 4,6 km
 
Opasteet
Tuntemattoman Polun reittikartta on valmistumassa ja sitä tulee saataville Bunkkerimuseolle. Reitti on hyvin merkitty maastoon turkoosein merkinnöin.
 
Vaativuusluokitus ja soveltuvuus
Itäinen puoli reitistä on haastavampaa metsäpolkua, mutta läntinen puoli reitistä on helppokulkuista liikuntapolkuaSoveltuu kaikille normaalikuntoisille. Lapsille vain aikuisten seurassa. Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Läntinen osuus sopii hyvin maastopyöräilyyn.
 
Reitin varrella olevat nähtävyydet
Reitin itäiseltä puoliskolta voit löytää kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Reitin pohjoisosassa on kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella useita Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita.
 
Voit tiedustella myös opastettuja patikointiretkiä Tuntemattoman Polulle 040 710 7339/Bunkkerimuseo.