• Suomi
  • English
  • Русский

Korsupiknik

 

”Olin halitoissani!  Tälläistä en ikimaailmassa olisi osannut odottaa!... Matalissa bunkkereissa seikkaillessamme oli helppo heittäytyä mielikuvissaan edes jollain tapaa sota-ajan tunnelmiin... Korsupiknik oli kaikkinensa niin mieletön kokemus, että se säilyy muistinsopukoissa varmasti vielä vuosia."

Pia Alapeteri Rantapallon blogissaan Maa quzuu 

”Korsupiknik oli täydellinen kerran elämässä kokemus.”

Mira-Marie blogissaan Always somewhere else 

Korsupiknik alkaa majuri Notzin tervehdyksellä ja joukkojen haltuunotolla. Tutustuminen museoon aloitetaan noin vartin pituisella lyhytelokuvalla. Sisänäyttelyssä pääsee kurkistamaan tervanhajuiseen korsuun, ihmettelemään tutun näköistä Mannerheim-patsasta ja tutustumaan Suomen kautta aikojen suurimman rakennusprojektin, Salpalinjan, rakentamiseen. 
 
Seuraavaksi varustaudutaan ulkoiluun, virittäydytään tunnelmaan ja siirrytään yhdyshautojen sokkeloihin ja teräsbetoni-korsujen hämärään majuri Notzin johdolla. Bunkkeriseikkailulla on helppo heittäytyä mielikuvituksessa ainakin osaksi sota-ajan tunnelmiin. Tuntemattomasta Sotilaasta tutut lausahdukset heräävät henkiin ja pienellä ajatusleikillä voi melkein nähdä Rokan ja kumppanit puiden lomassa.
 
Retki huipentuu ruokailuun betonikorsun hämyssä, katetun pirttipöydän ääressä.
 
Kesto ja alkamisajat
Kesto 3h. Toteutusajankohta vuoden ympäri, päivittäin klo 10.00 - 17.00.
 
Tapahtumapaikka
Virolahden Bunkkerimuseo, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja
 
Ryhmäkoko
5-25 henkilöä
 
Hinnoittelu
sisältää opastuksen, sisäänpääsyn museoon ja kenttäruokailun korsussa
5-9 hlö 89eur/hlö
10-25 hlö 69eur/hlö
 
Ruokana lohi/kasvissosekeitto, sämpylä/tumma leipä levitteineen, juusto- ja leikkelelautanen, lettipulla hillolla sekä kahvi/tee, ruokajuomana vesi/kotikalja. Ruokailussa käytettävän mukin ja lusikka-haarukan saa omaksi. 
Ruokatarjonta voidaan räätälöidä lisämaksusta ryhmän toiveiden mukaisesti.
 
Huomioitavaa
Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Metsässä ja korsuissa on kosteaa ja viileää. Kierros sisältää kävelyä maastossa noin 1,5 kilometriä, jonkin verran portaita ja korsujen ahtaita sisäänkäyntejä.
 
Lisäpalvelut
Mahdollisuus myös upseeritason ruokailuun räätälöitynä ryhmälle alk. +20eur/hlö. Kysy lisää!
 
Varaukset 
Virolahden Bunkkerimuseo, bunkkerimuseo@virolahti.fi, 040 710 7339
 
Kuvat: Visit Kotka-Hamina, Virolahden Bunkkerimuseo